2011-09-28
05:17:57

Wednesday 13:17

Just idag så regnar det och är kallt som tusan. Då drömmer jag mig tillbaka för en stund till mitt lila rum i dom norrländska skogarna. Där jag har min säng och min tv, och min familj.
2011-09-27
11:37:23

Tuesday 19:37

2011-09-24
06:00:26

Saturday 14.00

Oj oj oj, hej på er! Linn firade sin födelsedag igår med dunder och brak och... det känns idag! Trött, seg, sliten you name it. Men kul var det i alla fall. Vi började kvällen på Atom Thai restaurang i Newtown som ligger inne i city. Efter en god middag begav vi oss till flertalet krogar innan lilla Frida här tänkte att "nu måste jag ha min skönhetssömn". Japp, så bussen hem vid tre-tiden med två Manlyflickor som sällskap så att jag slapp åka själv.

Tanken var att vi skulle med Paulina och Alexandra (två svenska backpackers som vi träffade förra helgen) ut ikväll men jag och Linn känner mer för Sven's pizzeria ikväll som ligger bredvid Linn.
Yesyes, så lugnt blir det med andra ord. Ja, och jag vet inte riktigt vad mer jag ska skriva. I fredags var jag ledig under dagen så då åkte jag och Linn till Manly och shoppade lite och resten av veckan har jag jobbat typ. Har varit kanonväder här så har även spenderat lite tid på stranden!

Nej, man kanske ska mysa ner sig med sig svenska godis som man köpte häromdagen och kolla på någon bra serie innan man träffar Linnsan. Kanske ta sig en tupplur också... Zzzzzzz.
2011-09-21
08:13:01

det som betyder mest i livet

Åh. Tomas Ledin. En artist med sån mångfald. Med rötterna i mina trakter. Han har låtar som handlar mycket om Höga kusten, så när jag lyssnar på honom här i min säng i bland, så får jag ett sting av... Ja inte hemlängtan. För som sagt, love it here! Men... Ja, en saknad av familj och en stolthet och varm känsla av att få bo där jag bor.

Så just nu, drömmer jag mig bort till Höga kusten. Till havet. Skogen runt knuten och doften av blommor från ängen som ligger en bit bort. Och fågelkvittret som man hör om sommarkvällarna och doften från löven som faller från träden om hösten. <3
Och ja, detta är inte alls ett försök i att vara poetiskt för det kan jag inte. Men se det som en bråkdels beskrivning av min syn på mitt ursprung.



2011-09-21
01:05:02

Wednesday 08:57

Hej på er! Jag måste bara börja och säga att det känns som att jag har varit här hur länge som helst. Vilket är bra, jag gillar Sydney jättemycket. Jag har knappt koll hur länge jag har varit här heller egentligen, typ... två veckor kanske? Ahja. Har precis skickat iväg barnen till skolan med sin mamma. Jag gör dom alltid i ordning på morgonen innan skolan och sen skjutsar hon. Så nu har jag lite tid att fylla med diverse aktiviteter denna onsdag innan jag börjar klockan fyra igen. Jag har precis slagit igång en tvätt så medan den går så ska jag nog gå ner till stranden och ta mig en löptur fram och tillbaka.
Efter den blir det lunch i Manly med nyanlända Julia som kommer från Norge. Ska bli intressant att se hur mycket jag hänger med i samtalet i början, har ganska svårt att förstå norrmän! Men hon verkar trevligt så det är nog inga problem.

Idag kommer Christinas mamma också från Brisbane. Det ska bli spännande. Dom pratar ju båda flytande franska och då hon är här och hälsar på så brukar dom prata det ganska mycket med varandra. Men jag kan ju "bonjour, monseiur, Au revoir". Yes, borde räcka!

2011-09-19
12:54:52

Monday 20:43

Yes, min första "riktiga" helg i Sydney - check! Den var helt awesome och nästa helg fyller ju Linnsan år så då blir det åke av igen asså!

Idag var det heldag med barnen igen, dvs jobba 06.30-18.30. Slitsamt men mina andra dagar är oftast så jäkla lugna och fulla med freetime så det är inga problem. Det blev ett besök i parken imorse innan vi begav oss hem för lunch och därefter balettlektion.
Nu ikväll har jag badat tjejerna och tittat på "how I meet your mother". Haft en riktig myskväll vill jag säga. Christina gjorde god mat, sweet potatoes och kyckling. Sen hade jag och tjejerna lite kvalletid innan läggdags.
Nu smsade också en tjej som är aupair hos en av min värdmammas kompisar. Hon är från Norge, verkar trevlig! Hon kom för någon vecka sen, precis som mig men hon har tydligen inte träffat så mycket folk här. Så på onsdag blir det lunch med henne ute i Manly. :)

Jag har även fått dille på "Sunes Jul" och alla Astrid Lindgren filmerna, så varje kväll kollar jag antingen på ett avsnitt av Sune eller nån skön rulle av fina Astrid. Det får lillhjärtat att bulta lite extra. Jag mår så bra!

Ska förresten rensa telefonen imorgon på lite pyssel som jag gör här om dagarna, mest foton på barnen och aktiviteterna med dom, men ändå. Det är ju en blogg om min vardag!

Nej, nyduschad och renbäddad säng. Kan det bli bättre? Åh, nu ropade Pippi från godisaffären med. Dags att dra!
Sovgott. <3

2011-09-18
04:59:16

Sunday 12:55

Herre min... Vilken rolig kväll det var igår! Tog tyvärr inga bilder men ahja. Jag och Linn tog oss in till city där det blev en flaska vin och pasta på en mysig restaurang nära Chinatown. Efter det intog vi puben "The three monkeys" där vi blev fångade direkt av ett par surfare från the Goldcoast. Dom introducerade oss för resten av sitt sällskap där det var alltifrån militärer till kängurumän från Canberra. Summan av kardemumman=vi hade sinnessjukt kul båda av oss och det blev en del utbyten av nummer också, alltid trevligt! Vi träffade också två andra svenska tjejer där så dom ska vi bonda lite med. Vi ska till Café Svenssons nästa onsdag och handla lite lösgodis tillsammans, haha!

Nej, Linn kommer om ett tag så dags att göra sig iordning och sticka ner till stranden.
2011-09-15
12:43:05

Thursday 20:26

Haha, vet ni vad jag gör just nu? Kollar på "Sunes Jul"! Är inte det lite tokigt ändå? Det räcker väl med att jag är i Aussie-land, och nu kollar jag på denna fina tv-serie som giver mig en inre fröjd och fina barndomsminnen kommer tillbaka.
Har kommit till ro så jäkla bra nu förresten, jag älskar detta land och dess folk! Sure, Norrland i mitt hjärta men detta är ett sånt äventyr och Australien är nog det bästa landet att göra såna här saker, att lära känna sig själv. Vara självständig och så.
Sen verkar jag ju verkligen ha hittat rätt på kompis-fronten. Linn heter hon, 19årig tjej från Ljusdal. Yey, helt awesome är hon! Vi har sjukt kul tillsammans, vi älskar mat, vi är båda ganska vimsiga, har skön dialekt, har pappor som gör gott stark kaffe, OCH... Wait for it... Är blonda! Yey! Idag har vi tillbringat dagen på stranden, och vi är båda riktiga killtjusare härnere. Man blir som det, med tanke på hur snygga killarna är här. Så det ska bli intressant hur vi båda kommer vara när vi ska ut i Bondi till helgen.
Surfare så långt ögat kan nå antar jag, och två svenska(för tro mig, jag har fått höra några gånger denna vecka att jag ser så svensk ut, för jag är blond och har blåa ögon och ett speciellt utseende)tjejer som verkar vara lite poppis ändå i detta land, hehehe.

Lite konstateranden så här långt:
- Busschaufförerna är så trevliga! Till skillnad från Sverige där man får sig en avhyvling bara man säger hej. Och att man måste säga tack till busschauffören här, annars är du väldigt ohövligt. Och ja, det är väl kul och visa sin tacksamhet om dom gör ett bra jobb, thank you!
-Vegemite är... äckligt...
-Folk är, än en gång, såååå trevliga!
-Saknar svenskt godis. Och leverpastej. Med saltgurka.

Nej, som det gamla kärring jag är så säger jag nu godnatt! Manly beach och lite jobb väntar ju imorgon!
2011-09-14
08:41:31

Wednesday 16:33

Men himmel och pannkaka, vilket väder vi har haft det idag! Solen sken och jag låg nere på playan halva dagen! Skulle kunna legat där tills nu men då hade jag väl bränt sönder mig. Jag får bygga upp en bränna i omgångar, så det lär nog bli ett besök där nere på stranden resten av veckan nån timme i sänder.

Jobbade morgonen och nu snart kvällen 17-18.30, sen ska jag iväg på The Oaks med Linn. Ska bli kul att få gå ut och träffa lite folk och dricka lite vitt, hä förtjäna ja!

Här bjuder jag på en liten bild på hur det brukar se ut på en del av min morgonpromenad som jag brukar ta:


Detta är även stranden som är närmast vårt hus där jag var och solade idag, 5 minuter och sen är man där. Jäkligt lyxigt må jag säga!
2011-09-12
11:22:39

Monday 19:18

Jajemen, då var första arbetsdagen över! Den flöt på bra utan större missöden. På måndagar och torsdagar så jobbar jag heldag från ca 06.30-18.30 (med lite "raster" emellan". Allt är ganska flexibelt") medan jag tisdag, onsdag och fredagar jobbar endast någon timme på morgonen och cirka 2½ timmar på kvällen och med helgen ledig. :) Idag gick till lekparken, uträttade lite ärenden och ja. Dagen har i sin helhet varit ganska lugn!
Nu sitter jag och väntar på att min syster ska börja gå på sin lunch så att hon kan skypa med mig. Och så ska jag passa på att glo lite på Hits-kanalen som har Alla program som jag gillar: Vänner, How I met your mother, 2½ men osv! Helt awesome ju. Och eftersom min värdmamma oftast pysslar på med en massa på kvällarna så har jag tv:n för mig själv, hihi.

Nåja, hoppas alla mår kalas!
Puss / Frida
2011-09-11
10:51:56

Sunday 18.51

Linn var på g!



Åh fy fasiken vad trött jag är. Har varít ute och ränt hela dagen. Bland annat så var jag inne i stan med Linn på en träff för aupairer på Kirribilli Club. Det var trevligt och givande må jag säga! Fick nummer och Facebook av en annan tjej från Mosman som också börjar jobba imorgon. Kul som sagt! Nu ska jag gå ner och ta lite mat, ta mig en dusch och sova. :) Just ja, för er som inte förstått så i rubriken skriver jag ju tiden när jag skriver, och det är alltså hur mycket klockan är i Australien. Sköt om er allesammans!
2011-09-10
00:13:25

Saturday 07:43

Idag var man uppe med tuppen minsann! Kvart i sex var jag klarvaken så då var det bara att gå ner och ta sig lite frulle. Nu har jag precis duschat och väntar på att min enda kontakt här i Sydney ska vakna så jag kan smsa och fråga om hon vill hitta på nåt. Det var tal om att sola i Manly, och solen är ju framme men det blåser en del så det kanske blir en fika eller så istället.
Men frågan är hur jag ska hitta till alla dessa ställen andra dagen här? Mosman där jag bor, är en väldigt stor och fin förort och alla säger att bara man vet vad huvudgatan heter så hittar man till resten. Jag vet vad huvudgatan heter men jag vet inte hur man hittar dit härifrån, haha... Dock så har min värdmamma skrivit ut kartor åt mig som jag kan ha med mig när jag går, och jag är säker på att mina föräldrar får sig ett gott skratt nu, kan ni se er det framför er liksom? Jag är en tjej med lite tålamod. Med rynkad pannad och bekymrad min säger jag nog någonting som:" vadfan, kan dom inte skriva kartor så vanliga människor fattar, vaaa? Men åh!".

Kanske ska ta mig en promenad nu snart, så jag får lite koll på läget.

Förresten, i all hast igår så tog jag lite kort på hur jag bor, så här ser mitt rum och terassen ut( bor förövrigt på övervåningen, där det är två sovrum - mitt och föräldrarnas + mitt badrum):


Mitt sovrum efter en hastig uppackning, och där ser ni också en del av badrummet med toa, badkar och dusch!
Ni ser det inte här med vid korgstolen till vänster så är utgången till terassen och en fantastiskt útsikt.



Utgången till terassen och sen kommer....



DETTA! Ganska bra ändå va?

Men gudis, hade med mig 200 AUD (ca 1500kr) i fickpengar för första veckan. Nu fick jag 100 till för att jag inte fick lön denna vecka sa min värdmamma C. Ja... Vad säger man? TACK! :)

Nu kom en av flickorna och ville lyssna på ABBA. Så vi hörs sen!



2011-09-09
09:49:21

17.49

Japp, då var man framme! Eller ja, har varit det nästan en dag nu. Men har farit och flugit hela dagen. Ligger dock nerbäddad i min sköna säng nu. Är ganska trött, jetlaggad... Så tror att det är dags att krypa till kojs även om klockan bara är runt sex på kvällen här. Lär nog vakna tiiiidigt imorgon så ska försöka lägga in lite bilderna på min crib då!



PUSSKRAM TJENAMOSS!

2011-09-07
13:29:52

On my way!

Tjoho, sitter på Arlanda nu! Känns smått surrealistiskt att jag snart är på väg, på väg till ett land som jag så länge har drömt om att åka till.

Har även hittat en reskompis på tåget från Sollefteå (ligger drygt 40 minuter från där jag bor) som också ska till Australien. Hon ska dock till Adelaide men våra flyg går i princip samtidigt så vi har sällskap fram till dess!

Resfebern har börjat smyga sig på sakta men säkert, tror att allt kommer att komma när jag flyger från Köpenhamn till Beijing. Huga... Vad långt det låter... Och vad vuxen jag känner mig helt plötsligt.

Nej nu ska jag nog avsluta innan jag blir alltför känslosam, ska nog gå och ta mig ett glas rött snart och fira att jag fasiken är på väg! Over'n out!!!

2011-09-04
19:26:56

Three days

Slutade jobba för cirka 2 veckor sedan. Uppdateringen dålig, javisst. Men dagarna har sett i princip likadana ut: städa, packa, kramkalas och avsked... Ja ungefär så! Men hörre ni ni, bara 3 dagar kvar nu! Fasiken vad jag längtar. Har packat klart allt förutom typ necessär och sånt som man inte kan ta förrän samma dag.
SNART ÄR JAG DÄR!


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!