2011-10-30
09:09:45

Tjolahopp!

Söndagkväll och helgen är snart till ända! I fredags blev det middag och utgång med Linn, Kristin, Filip och Louisa. Superkul, då vi gick till en backpackerklubb i stan. Det blev en hel del drinkar och skaka rumpa! Vaknade inte upp bakis, men dock med feber och förkylning som har hängt med idag också... Känns sisådär. Skärskilt eftersom min värdmamma fick sammandragningar igår och förmodligen drar på förlossningen vilken dag som helst nu. Så att bli sjukt nu är verkligen ingen bra timing. Men what to do? Känner mig i alla fall lite bättre, blir att slänga i sig lite Panadol(alvedon) och köra nässpray inatt så klarar jag nog att jobba heldag imorgon.

På torsdag kommer Jenny hit också, det ska bli askalas! Ska försöka ta mig till Taronga Zoo med henne och kanske Linn och hennes vänner och dra en utgång i antingen Manly eller stan. Men kul ska vi ha i alla fall! Och så får vi se vad vi kommer fram till i vår backpacker-planering också, tiden rusar ju fram här så snart är vi ju där om cirka 2 månader. Så det är kanske lika bra att börja grovplaneringen nu.

Nu har jag precis skypat med mamma och beklagat mig över hur sjuk jag är. Eller ja, jag börjar ju bli bättre men ändå. När jag är sjuk blir jag precis som då män för sin förkylning och klagar över att det är värre än att föda barn. Haha! Så, tyck synd om mä!
2011-10-25
06:24:24

25.10.2011 15:24

Åh, hej på er! Ser att det var drygt 2 veckor sedan jag bloggade sist. Anledningen? Tja, det sker en massa i livet så saker att skriva om, det har jag allt! Men eftersom jag har märkt att många av mina närmaste hemma i Sverige har svårt att komma in på min blogg utan att sidan hakar upp sig så skriver jag mest uppdateringar på facebook. Men ska ändå försöka bli liiiite bättre på att slänga iväg blogginlägg lite då och då.

Så, vad händer i mitt liv just nu?
Ja, solen har varit framme hela förra veckan och bjudit på toppenväder! Nu däremot... not so fun! Det har regnat hela dagen och blåst som bara den, men ja. Det kan vara ganska skönt, då kan man mysa ner sig med en kopp te och kolla på film. Annars när det är fint väder är man ju på språng hela tiden, vilket jag inte har nåt emot med eftersom jag också känt mig lite hängig på senaste så är det skönt med en slappdag.

Har också tacklats med att ha saknat min fina familj så otroligt mycket. Det gör jag varje dag men det har på nåt sätt varit värre denna vecka än vad det har varit förut. Men sånt kommer och går antar jag, jag tänker bara på att försöka leva här och nu så mycket det går, för detta är en one in a lifetime experience! Haha, jag älskar Tomas Ledin och han påminner så mycket om hemma så när jag känner denna längtan efter lillebror, syster, Frejsan och mamma och pappa, då slår jag på och Tompa får leverera!  Och sen tycker jag ju faktiskt att tiden går förbaskat snabbt här, mycket tack vare mina fina vänner som jag har här.
Jag har varit här i snart 7 veckor så. Två månader till i denna familj sen blir det backpacking, tjoho!
Tanken är att göra ett X antal veckor i Australien och sen köra Nya Zealand. Finns pengar så blir det Bali också.
Min nuvarande värdfamilj vill att jag ska hälsa på dom i Hong Kong innan jag åker hem till Sverige så det blir nog sista stoppet innan jag kommer hem, bara för någon vecka eller så.

Denna vecka kommer Linns två kompisar från Sverige och hälsar på i tre veckor framåt, det ska bli jättekul! Jag har aldrig träffat dom men ändå är jag superexalterad. Dom har till och med köpt med lite snus till mig och Linn så vi kan festa till det lite då och då. Kanon! Kom precis och tänka på också att dom anländer till samma väder som jag gjorde, stackarna! Sydney visar inte sin bästa sida idag inte.
Just ja, jag har ju finbesök jag också. Nästa helg anländer en tjej som heter Jenny. Vi kommer från samma lilla Härnösand och gick i samma klass på högstadiet. Hon bor i Brisbane här i Australien så hon ska komma över helgen nästa helg, ska bli skitkul! Känns skönt att få ha lite Härnösand hit, om man så säger. :)



Detta är förresten en Huntsmanspindel som jag mötte i trappan imorse,
det är en av dom största spindelarterna här, dock ofarlig. Det var sjukt äckligt
och jag höll på att bryta ihop. Även att storleken på bilden inte är rättvis.



Foodfestival i city.



Playdate med Linns gamla värdfamilj.



Cupcakebakning!

2011-10-13
10:25:25

2011.10.13, Kl 19.19

Men hej på er, småtroll! Hihi, saknar er fina människor i Norrlandsskogarna, yes I do. Men vet ni? Jag mår också så förbaskat bra här så det nästan är löjligt. Har träffat så många genuint snälla och sköna människor, och eftersom man inte har sin egen familj på plats så blir man ju mer familj med sina vänner som man har funnit här, och det funkar ju finfint! Har ju Linnsan, hon är som en mamma+syster i ett liksom. Fast mest syster, ah. Hon är ju lite galen den jäntan ibland om man så säg!

Och kan ni fatta att helgen anländer om bara ett strax? Tjoho, imorgon jobbar jag bara lite strötimmar innan jag gör helt, då ska jag tillsammans med mina vänner gå ut i Manly. Men kanske tar det liiiiiite lugnt i alla fall, ska ju babysitta lördagkväll, mina värdföräldrar ska ut och slira, jajemen!

Ah, tänkte väl mest skriva här, visa att jag lever och frodas. Hoppas ni alla mår gott, det gör jag! Jag har redan intagit sängen för kvällen med en påse nötter och en massa serier som ska avverkas, så sköt om er tills vi hörs igen! PUSS!

2011-10-03
09:56:14

Tredje oktober, 18:39

Hey you, saknat mig? Jajemen, idag har jag gjort IKEA! Och vet ni... Jag köpte knäckebröd! Ren och skär lycka kändes jag då ska jag tala om.
Jag var där med Linn och Sandra, trevligt sällskap som vanligt! Jag tyckte det var otroligt mysigt att bara gå runt bland alla svenska möbler och dessa namn - bokhyllan Ivar, madrassen Skön. Listan kan göras lång! Allt var bara så svenskt. Ja, och nu tänker säkert vissa: "men herregud jänta, du är i Sydney. Hur kan du sakna Sverige?" Och då ska jag tala om för er att japp, jag är i Sydney och jag älskar det. Men ni vet vad man säger - borta bra men hemma bäst. Och även om jag inte vill åka hem så är det skönt att det ändå känns lite som hemma någon gång ibland.

Oh, just ja! Helgen då. Den. Var. Grym.
Den tillbringades mestadels med Linn. Fredagen tillbringades dock själv, eller själv och själv. Middag med min värdfamilj, och lite godis såklart. Under lördagsmorgonen ringde väckarklockan tidigt och det var dags att bege sig på en så kallad "turistdag" á la Frida&Linn. Och vi gör ju allt med sån jäkla världsklass, ni skulle bara veta!
Vi begav oss med färja till Sydney Opera house där vi tog en massa turistiga bilder, och gick runt och njöt av dess fantastiska arkitektur. Sen pinnande vi på med småbena våra till Royal Botanical garden som ligger nästgårds och avnjöt en mysig picknick med utsikt över Sydney. Inte illa va?

Efter det så blev det Paddy's market, som är en basar med krimskrams och lite frukt och grönt. Vi inhandlade frukt och grönsaker till vår date som vi skulle ha senare hos Linn. Vi skulle nämligen göra oss en middag med nachos och efterrätt med jordgubbar och vaniljglass. Det sistnämnda är ju ganska svenskt, eller hur? Så vi tänkte för oss själva att "nu jäklar, nu ska vi vara riktiga svennebananer, tjoho". Så vi drack lite öl, vin, åt en massa mat och... OCH... OCH... Poppade en massa Lars Winnerbäck, Tomas Ledin, Håkan Hellström och Gyllene tider. Helt fantastiskt kanon var det verkligen!

Helgen har med andra ord varit grym, det hör ni ju själva.

Nu, lite bildregn från veckan och helgen som varit!




Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!